Workaholic - Osnovne informacije

Workaholic - plačilni ali prodajni avtomat, je plod lastnega razvoja na podlagi dolgoletnih izkušenj. Ideja pospešiti in poceniti postopke prodaje ali plačila dobrin, se je v nekaj letih razvoja in izkušenj udejanjila - v uporabi je več kot 55 delujočih avtomatov - zanesljivih naprav s popolnim sistemom nadzora delovanja in hitro odpravo morebitnih težav, kar zagotavlja, da je Workaholic najbolj zanesljiv sodelavec.

Ključne značilnosti

* Močan, varen in zanesljiv
* Hitra in preprosta uporaba
* Različne funkcionalnosti in hitra nadgradnja novih idej
* Statistike, analize, poročila
* Popolna integracija z ostalimi sistemi poslovanja in preverjanje pravilnega zapisa v zunanje sisteme
* Zajem podatkov in povezovanje z drugo programsko opremo
* Uporabniški vmesnik prilagojen vsem naročnikovim potrebam

Workaholic - Design

Workaholic 3 je zasnovan na večletnih izkušnjah izdelave in vzdrževanja podobnih avtomatov. Oblikovan in sestavljen je iz dveh delov: zgornjega, kjer je vgrajena vsa oprema in je lahko samostojen pri vgradnji na steno ali opremo ter spodnjega dela, ki služi kot podstavek.

Ohišje je v celoti izdelano iz jeklene pločevine v debelini, ki zagotavlja trdno konstrukcijo in seveda varnost. Sprednja stranica je delno prekrita s pleksi steklom, delno podosvetljenim z LED in omogoča enostavno znamčenje avtomata. Enako je na zadnji strani avtomata v primeru ustrezne postavitve - sredi prostora ali pred izložbo. Ker se avtomat v celoti vzdržuje skozi vrata na sprednji strani, je možna stenska montaža z ali brez spodnjega dela. Priključki so lahko na tleh, zadaj ali iz stropa odvisno od načina vgradnje v prostor.

Workaholic - Tehnične specifikacije

V avtomatu je vgrajen LCD ekran velikosti 21,5 palcev in opremljen s 3M microtouch touchscreen tehnologijo, termo tiskalnik po želji (standardno 80 mm širine s 300m kolutom papirja), sprejemnik in reciklirnik kovancev, sprejemnik in reciklirnik bankovcev, sistem za brezgotovinsko poslovanje – čitalnik bančnih in kreditnih kartic ter tipkovnica za vnos varnostne pin kode, čitalnik za zajem črtne in dvodimenzionalne kode poznane tudi kot QR koda. Ker sledimo trendom, že pripravljamo tudi čitalnik za brezstične kartice in NFC pametne telefone.

Možna je tudi vgradnja dodatnih posebnih tiskalnikov za recimo karte in čitalnikov za kartice, npr. za naročnikove kartice z dobroimetjem. Za usklajeno delovanje in celovito povezavo vseh sistemov skrbi majhen a zmogljiv računalnik z najmanjšo možno porabo električne energije. Povezovanje je na voljo preko varnega VPN omrežja, Wi-Fi ali GSM vmesnika. Za zanesljivo delovanje avtomata smo razvili tudi nadzorni sistem, ki omogoča online pregled ustreznosti delovanja vseh avtomatov v vsakem trenutku in od kjerkoli. Na ta način zagotavljamo izjemno odzivnost odprave težave in najkrajše možno obdobje nedelovanja.

Workaholic - Reference / Mobilni operater

Brezgotovinsko plačevanje uporabniških računov mobilnega operaterja in polnjenje dobroimetja na avtomatu, ki stoji v ali ob poslovalnicah operaterja. avtomat zagotavlja hitro plačilo računa brez provizije, zadovoljne uporabnike, razbremenjeno osebje v poslovalnici in seveda nižje stroške. Hkrati pa vsakodnevno pripelje veliko število strank nazaj v poslovalnice, kjer so lahko obveščene o novostih v ponudbi in imajo priložnost za nakup dodatne opreme.

V avtomat je vgrajen LCD ekran s 3M microtouch touch screen tehnologijo, čitalnik črtne kode, tiskalnik za izpis potrdila o vplačilu, sistem za brezgotovinsko plačevanje – čitalnik bančnih in kreditnih kartic in tipkovnica za vnos pin kode. Za zanesljivo delovanje avtomata in sistema skrbi računalnik vgrajen v ohišje izdelano po meri. Komunikacije se izvajajo preko varne internetne povezave.

Plačilni terminal je izdelan iz polirane nerjaveče pločevine s stekleno fasado, ki služi tudi za znamčenje avtomata. Dizajn izraža trdnost in vliva zaupanje kupcu, da bo njegov denar prišel na pravo mesto. Omogoča plačevanje računa s pomočjo črtne kode, ki je natisnjena na položnici, ki jo naročnik dobi na dom. Plačilo se v realnem času zapiše v sistem mobilnega operaterja in tako tudi omogoča takojšen vklop številke v primerih, ko je že bila izklopljena. Prav tako avtomat ponuja možnost plačevanja računa brez položnice, s pomočjo avtentikacije preko SMS sporočila in pregled neplačanih in plačanih računov in možnost plačevanja enega najbolj zapadlega ali več računov naenkrat. Prav tako je omogočeno polnjenje predplačniških računov.

V Sloveniji je več kot 50 avtomatov, ki brezhibno delujejo že četrto leto. Za nadzor in odpravo morebitnih težav uporabljamo lasten nadzorni sistem.

Workaholic - Reference / Hot-Horse

Izbira ter plačilo hrane in pijače preko avtomata, ki je vgrajen ali stoji v okviru poslovalnice. Bistveno pospeši postopek, razbremeni zaposlene in reši problem stika rok zaposlenih z denarjem in hrano. V nadaljevanju je priprava web in mobilne aplikacije za naročanje s formiranjem QR kode za naročilo, ki ga avtomat prebere iz ekrana mobilnega telefona, ali pa si jo kupec natisne. Tako zagotovimo enostaven postopek naročanja za stalne stranke, ki naročajo enake kombinacije, ker omogočimo shranjevanje naročila in poenostavimo skupinska naročila, npr sodelavec zbere naročila v svojem delovnem okolju, takoj lahko uskladi znesek naročila in nato shrani v QR kodo na svojem mobilnem telefonu. Na lokaciji Hot-Horse pa naročanje skrajša na odčitavanje QR kode na avtomatu in plačilo zneska. Zelo dobrodošlo v primeru naročila za več prijateljev in sodelavcev, saj je lahko vsak naročeni artikel pripravljen z dodatki, ki si jih vsak resnično sam zaželi. Skladno z razvojem sistema naročnika, pa bomo ponudili še dodatne funkcionalnosti.

Ker je ponudba in sistem prodaje že znana in dobro preizkušena, se pri pripravi grafičnega uporabniškega vmesnika osredotočimo na pripravo sistema naročanja tako, da stalni in dolgoletni uporabniki, karseda enostavno sprejmejo nov način naročanja. Ko gost naroči vse kar želi, lahko plača znesek z gotovino ali s kartico, avtomat pa mu izda potrdilo z natisnjeno QR kodo, ki je osnova za prevzem naročene hrane in pijače. V tem času se na ekranu pred zaposlenimi v izdaji/kuhinji prikaže kaj je potrebno pripraviti, posamezno naročilo pa takoj zatem, ko gost na izdajnem pultu poskenira QR kodo na potrdilu. Ko je naročilo izdano/predano, zaposleni s klikom na ekran zaključi naročilo.

Workaholic - Primer uporabe / Naročanje in program zvestobe – Mobilna aplikacija

Program zvestobe omogoča ponujanje raznoraznih akcij za posamezni segment strank. Ko se registrirana stranka prijavi na posameznem avtomatu (plačilni avtomat, namizni sistem za naročanje, mobilna aplikacija, internetna stran), se ji ob ostali ponudbi prikažejo tudi akcije/popusti, vezane le nanjo.

Pri akcijah in popustih lahko spreminjamo časovni interval, količino artiklov za posamezno ceno, skupine uporabnikov in še in še.

Tako bi na primer lahko bilo mogoče, da bi lokalnemu gasilskemu društvo omogočali popuste svojim članom ali pa bi nagrajevali stalne stranke, kjer bi preko statistike ugotovili količino nakupov skozi čas določene osebe.

Preko katerega koli medija lahko stranka na različne načine tudi dodaja svojo dobroimetje (gotovina, kartice, paypal…) in ga uporablja za nakup. Tako se zmanjša tudi vrsta za naročanje, saj bodo stranke ugotovile, da je hitreje v naprej pripraviti naročilo in pristopiti k avtomatu samo še za račun in hrano.

Workaholic - Primer uporabe / Namizni sistem za naročanje

Izbira ter plačilo hrane in pijače preko avtomata/tablice, ki je vgrajen ali sloni na posamezni mizi v poslovalnici. Naprava je povezana z enotnim sistemom evidence naročil in omogoča gostu naročilo izbranega z lastne mize.

Workaholic - Primer uporabe / Samopostrežni hoteli

Workaholic v celoti nadomesti recepcijo hotela. Gost s pomočjo zelo enostavnega uporabniškega vmesnika na zaslonu na dotik, opravi check-in v celoti.

Lahko preveri zasedenost hotela in v primeru proste sobe opravi najem te sobe za želeno obdobje, opravi celoten postopek vpisa (odvisno od zahtev – optično branje dokumentov in avtomatski prepis podatkov – OCR), plača znesek in tako pridobi vse kar potrebuje za vstop in uživanje v nastanitvi.

V primeru predhodne rezervacije – direktno na spletni strani hotela ali preko raznih spletnih portalov – je postopek prav tako enostaven in gost opravi check-in, v minutah.

Ker je celoten objekt računalniško voden (CNS – centralni nadzorni sistem) so vsi obratovalni stroški znižani na najmanjšo možno raven. Ker sta sistema popolnoma enotna, je pregled in predvidena zasedenost 100% ter tako lahko ustrezno znižujemo stroške obratovanja in porabe energentov na najmanjšo možno raven.

Celoten paket samopostrežnega hotela je naravnan na zmanjševanje obratovalnih stroškov, ki zajema tudi samopreskrbo z energijo iz obnovljivih virov (sonce, veter, voda,…) v primerih kjer je to možno.

Workaholic - Primer uporabe / Tiskanje in skeniranje

Workaholic je lahko kiosk, ki omogoča skeniranje in tiskanje dokumentov na javno dostopnih mestih.

Natisnete lahko dokumente iz lastnega USB ključa ter popularnih oblačnih storitev za shranjevanja datotek (DropBox, Google Drive, Microsoft OneDrive). Datoteko lahko že pred prihodom do kioska pošljete tudi direktno iz vašega računalnika preko namenskega tiskalniškega gonilnika iz katerekoli aplikacije na Windows operacijskem sistemu.

Skenira lahko poljublne dokumente do vključno A4 in jih nato natisne v barvno ali črno belo oziroma lahko datoteke v obliki PDF ali JPEG shranite na lasten USB ključu ter že prej omenjene popularne oblačne storitve.

Sistem podpira tudi tisk iz mobilnih naprav (pametni telefoni, tablice) preko namenske mobilne aplikacije, ki se prilagodi in da na voljo uporabikom preko mobilnih trgovin na željo naročnika.

Za celovit pregled in nadzor delovanja je predviden priklop na naš nadzorni sistem, ki omogoča natančen pregled stanja kioska in finančno statistiko v vsakem trenutku – naročnik lahko spremlja stanje tudi na mobilnih napravah.

Workaholic - Primer uporabe / Brezgotovinsko plačevanje stroškov bivanja stanovalcev

Brezgotovinsko plačevanje stroškov bivanja stanovalcev in komunikacija z upravljalcem. Avtomat zagotavlja hitro plačilo računa brez provizije tudi z možnost deponiranja čekov ter pregled nad osebnim stanjem.