Reference / Si.mobil - Plačilni avtomat

Ideja brez gotovinsko plačevanje uporabniških računov mobilnega operaterja na aparatu, ki stoji v ali ob poslovalnicah operaterja. S tem bi razbremenili osebje v poslovalnici in seveda zmanjšali stroške.

V aparat je vgrajen 17 inčni LCD ekran s 3M microtouch touch screen tehnologijo, čitalnik črtne kode, tiskalnik za izpis potrdila o vplačilu, sistem za brezgotovinsko plačevanje – čitalnik bančnih in kreditnih kartic in tipkovnica za vnos pin kode. Za zanesljivo delovanje aparata in sistema skrbi PC vgrajen v ohišje izdelano po meri. Komunikacija se vrši preko varne internetne linije.

Si.mobilov plačilni terminal je izdelan iz polirane nerjaveče pločevine s stekleno fasado, ki služi tudi za znamčenje aparata. Dizajn izraža trdnost in vliva zaupanje kupcu, da bo njegov denar prišel na pravo mesto. Prvotno omogoča le plačevanje računa s pomočjo črtne kode, ki je natisnjena na položnici, ki jo naročnik dobi na dom. Plačilo se v realnem času zapiše v sistem mobilnega operaterja in tako omogoča takojšen vklop številke v primerih, ko je že izklopljena. Ko naročnik nadgradi svoj sistem, vključimo že prvotno načrtovane možnosti v našem SW in sicer možnost plačevanja računa brez položnice, s pomočjo avtentikacije preko SMS in pregled neplačanih in plačanih računov in možnost plačevanja več računov naenkrat.

V Sloveniji je več kot 50 aparatov, ki brezhibno delujejo že 4 leta. Za nadzor in vzdrževanje uporabljamo lasten nadzorni sistem.

Reference / Si.mobil - Multimedija

PREDVAJANJE VSEBINE
Vsebine predvaja Klient, predvajalnik na lokaciji, v stand alone režimu z nastavljivim časovnim okvirom osveževanja vsebin (od 1 sec do 1 mesec) ali pa uporabimo streaming za primere, kjer mora biti vsebina popolnoma »v živo«. Klient nastavitve poišče na strežniku Sistema.

To zagotavlja natančno zaporedje in določeno časovno obdobje predvajanja za vsak posamezen zaslon.Vsebine lahko predvaja na vseh danes znanih zaslonih, tudi na zaslonu mobilnih naprav.

INTERAKTIVNO PREDVAJANJE VSEBIN
Interaktivno upravljanje spremeni odnos opazovalca do zaslona, saj mu omogoči izbiro informacij, ki so na voljo in mu tako daje vtis kontrole nad situacijo. Seveda ob pravilnem pristopu oblikovanja in pravilni izbiri vsebin lahko dosežemo vse želene odzive in vrhunske rezultate. Omogoča raznovrstne interaktivnosti – zaslon na dotik, čitalce raznih kod, upravljanje preko pametnih telefonov, razni senzorji, itd.

VNOS IN RAZVRŠČANJE VSEBIN
Vsebine v Sistem vnesemo s pomočjo web vmesnika. Vsebine, ki so v Sistemu enostavno razvrščamo v playliste. Vsi postopki so vizualni z možnostjo predogleda vsebine.Posamezne predvajalne zaslone lahko v sistemu združimo v poljubne predvajalne skupine, recimo po tematskih sklopih za posamezne lokacije predvajanja. S tem uredimo predvajalne kanale, ki lahko obsegajo poljubno število predvajalnih zaslonov.V posamezni predvajalni kanal lahko naložimo poljubno število playlist. Vsak predvajalni kanal lahko predvaja eno ali več playlist. Tudi v tem koraku so postopki vizualni. V vsakem trenutku je možen predogled vsebin, ki se predvajajo na posameznem predvajalnem kanalu.

Vse spremembe v predvajalnem kanalu se odrazijo na zaslonih ob prvi osvežitvi, kar je odvisno od nastavitve, od 1 sec do enega dne. Nastavitev časovnega okvira osveževanja je enostavna in možna za vsak posamezen predvajalni zaslon.

SISTEM NADZORA VSEBIN
Za zagotavljanje zanesljivega delovanja smo razvili sistem nadzora, ki ves čas preverja stanje serverja in predvajalnikov in to javlja v nadzorni center. Tako naša vzdrževalna služba takoj zazna izpad delovanja na terenu in lahko v najkrajšem času zagotovi odpravo napake.

Reference / Si.mobil - Mobilne aplikacije

SI.MOBIL OHRANJEVALNIK ZASLONA
Prikaz nabora ohranjevalnikov zaslona, ki jih ponuja mobilni operater, na TAB – u v otroških kotičkih v njihovih poslovalnicah. Aplikacija se vklopi kot ohranjevalnik zaslona ob neuporabi naprave. Vsebine in razpored aplikacija zajema v našem multimedijskem sistemu.ker je lažje, hitreje, je tudi možnost uspešnega posla bližje.

SI.MOBIL PONUDBA
Aplikacija je razvita za prikaz ponudbe mobilnega operaterja na iPad-u. V prvi varianti služi kot interaktivni multimedijski zaslon v poslovalnici naročnika. Vsak zaslon prikazuje smiselno vsebino kotička kjer se nahaja. V drugi varinti je aplikacija, na kateri naročniki operaterja in potencialni naročniki pregledajo ponudbo operaterja.